top of page

מה הסיפור שלך תגידי…?



רבים מהלקוחות והעוקבים של AV מכירים וחשופים לשפה העיצובית של המותג, לסגנון, לאיכות ולפונקציונליות של המוצרים. אבל רבים לא מודעים למה עומד מאחורי המוצרים, מהו הערך המוסף שלהם, מהו הסיפור הערכי, הירוק והחשוב ש-AV שם לו לדגל לקדם ולהתעסק בו.

אז נפל לי האסימון באיחור קל :) והבנתי שכדאי ומתבקש שאספר את הסיפור שמאחורי מהות הסטודיו, המהות של המוצרים של AV .


סטודיו AV עוסק ב-"מיחזור על" או בשם היותר סקסי Upcycling (באנגלית זה נשמע יותר טוב:) )

מה ההבדל בין מיחזור (Recycling) למיחזור על?:

בתהליך המיחזור, מוצר או פחת של חומר מסויים עובר תהליך עיבוד מורכב. בתום תהליך כזה נוצר חומר גלם חדש לחלוטין, פחות איכותי, המשמש לייצור מוצרים שונים בתכליתם מהמוצר המקורי.

לדוגמה, בקבוקי הפלסטיק, שלאחר תהליך מיחזור הופכים לחומרים חדשים. אחד מהם הוא בד הפליז, המשמש לתעשיית הטקסטיל.

מיחזור על (Upcycling) הוא למעשה שימוש חוזר ומשופר באותו מוצר או חומר, ללא צורך בתהליך עיבוד. כמו שצמיג מכונית ישן הופך לשולחן קפה , או כמו סחורה ישנה של לואי ויטון שמשנה את פניה והופכת למותג מוצרי עור חדש ושונה.

כך אנו חוסכים את תהליך העיבוד המזהם בפני עצמו ומרוויחים מוצרים חדשים המונעים מאיתנו לרכוש חומר נוסף שיהפוך גם הוא לפסולת בעתיד. משמעותית, התהליך של מיחזור על הינו ידידותי יותר לסביבה.



אז איך זה קורה בפועל?

אנו עובדים בשיתוף פעולה עם מפעלי קוריאן שונים, כשהעיקרי שביניהם הוא מפעל הקוריאן של מטבחי רגבה- שם הכל התחיל כילידת רגבה שגדלה על רקע המפעל.



מפעלי הקוריאן מייצרים עבור התעשייה הכבדה משטחי עבודה למטבחים, חיפויי קירות, דלפקים, משטחים סניטאריים לבתי חולים ועוד… בסיום הייצור נשארות חתיכות קטנות- פחת- שהולכות ונערמות בכמויות של טונות. את החתיכות הללו מטמינים באדמה ולמעשה גורמים לזיהום הקרקע,



וכאן נכנס AV לתמונה, עם חזון שבא לעשות שינוי: במקום לשלוח להטמנה את הפחת, אותן חתיכות נאספות על ידינו ואנו מפיחים בהן חיים חדשים. אנו חותכים למידות הרלוונטיות, מחממים, מדביקים, מנסרים, חורטים, משייפים ויוצרים כלים יוקרתיים לבית ולמשרד, לעיתים בשילוב חומרים נוספים, תוך שמירה על החיבור שבין ערכי עולם העיצוב לערכי איכות הסביבה וכך "מצילים" את הקוריאן מהטמנה, את הקרקע מזיהום והלקוחות שלנו נהנים ממוצרים אלגנטים ומעוצבים. כך פחת מדלפק לובי של מלון הופך לפמוטי שבת יחודיים.



אין לנו שליטה על כמות החומר שתגיע, גם לא על הצבעים והמידות. לכן כדי ליצור ודאות בתוך האי ודאות, המוצרים שלנו מגיעים באותה הצורניות אך בצבעוניות משתנה ובלתי מתחייבת.



הקוריאן הלבן הינו השכיח ביותר לשימוש בתעשייה, כך שממנו נאסף פחת באופן קבוע ולכן המוצרים שלנו יגיעו קודם כל בלבן. בנוסף לסדרה הלבנה, הקלאסית, יצרנו קולקציות משתנות לפי צבעים, טקסטורות שונות וסדרות מוגבלות. שארו בנפשיכם מה קורה בסטודיו כאשר מגיע פחת בצבע נדיר ומיוחד- ההתרגשות בשיאה :)



הסדרה היוקרתית ביותר היא סדרת פמוטי ה"ארט", הבנויה מקוריאן בצבעים מיוחדים, שאינם שכיחים, בצורת פסיפס, בתהליך עיצוב מורכב וארוך, שכמעט בלתי אפשרי לשחזר ולחזור על רצף שנוצר בו.


בכל תהליך העיצוב והייצור אנו מקפידים מאוד לשמור על איכות המוצרים ורמת גימורם, על שימוש מושכל בקוריאן, על חקירה תמידית של החומר והדגשת היופי הטמון בו, על קיום חשיבה עיצובית חדשנית, פחות שגרתית ולא פחות חשוב- ירוקה



אני סבורה שכמעצבת תעשייתית חלה עליי האחריות לעבוד בצורה מכבדת וחסכנית יותר עם חומרי גלם, תוך חשיבה על הסביבה ועתיד הפלנטה. מעצבים רבים עוד לפני, בארץ ובעולם, אימצו את קו החשיבה הזה ומסתמן זרם עיצובי שהולך

ותופס תאוצה .

שנת 2020 הוכיחה לנו, הדגישה והעצימה בפנינו, יותר מתמיד, את החשיבות הזו- את ההסתכלות על העתיד וההתיחסות לטבע


צילומים: אור קפלן, אביב קורט

Yorumlar


Or Kaplan-2653.jpg
MAGAZINE4.png
bottom of page